O atletskoj školi

Atletski klub Lošinj veliku pažnju pridaje organiziranom i stručnom radu s djecom, naročito s djecom predškolske i mlađeškolske dobi.

Kroz zanimljive i kreativne atletske treninge prožete igrom, djeca uče pravilnu tehniku trčanja, atletske elemente i osnove skakanja i bacanja, razvijaju osnovne motoričke sposobnosti – brzinu, snagu, izdržljivost, fleksibilnost, koordinaciju, agilnost i ravnotežu. Istovremeno poboljšavaju radnu i obrambenu sposobnost, usvajaju sportsku kulturu i zdrave životne navike, izgrađuju samopouzdanje, a sve to kroz zabavu s vršnjacima i s velikim naglaskom na igru.

Polaznici atletske škole uključeni su u sustav natjecanja Kvarnerske lige i natjecanja koja su primjerena njihovoj dobi, kao što je Fire run na otoku Lošinju i ulična utrka grada Maloga Lošinja.

O atletskoj školi

Poveznice

atletika za djecuatletika za predškolceatletika za školarceatletska igraonicaatletski klub za djecuigra s vršnjacimakako pravilno trčatipravilna tehnika trčanjarazvoj motoričkih sposobnostiupisi u atletsku školuzabavazdrave radne navike
  Atletska škola - Sve